Kedves Ági és minden Kedves Euwork Dolgozó!

A kérdések megválaszolása előtt szeretnénk Megköszönni a munkátokat és a pontos és részletes felvilágosítást amit Tőletek kaptunk. Kiemelném a Te munkádat Ági és Dettiét. Mindkettőtökkel voltunk interjún, melyeken minden szükséges felvilágosíást megkaptunk, köszönjük!
Itt pedig - az egyszerűség kedvéért - az általatok feltett kérdésekre adnánk választ.

• Hogyan érzed magad Angliában? Milyen Wantage és környéke?
 Anglia nagyon tetszik nekünk, nagyon megnyerő az emberek általános pozitív hozzáállása, kedvessége. Persze kivételek akadnak, de nincs annyi mogorva rosszkedvű ember mint Magyarországon. Ez vélhetően betudható az álltalánsan jobb anyagi körülményeknek. Wantage pedig egy nagyon kedves "igazi angol" kisváros. Minden megtalálható ami a mindennapi életvitelez szükséges, komolyabb dolgok vársárlásához pedig a közelben van Oxford, ott minden beszerezhető. 
• Milyen a munka? Mennyire megterhelőek az elvégzendő feladatok?
A munka - jellegéből adódóan - fárasztó, de nem kell megszakadni sem. Az óraszám ingadozó, de eddig a 800 Ł minden hónapban megvolt, reméljük ez így is marad. A munkához nem árt fittnek lenni, kezdetekkor egy kis hátfájás előfordul, de cserébe kárpótól az, hogy csak átlag 8 órat dolgozik az ember - nincs 12 vagy 24 órás műszak - és mindennap a párja melet hajtja álomra az ember a fejét. - Ti ugye ismeritek a hátterünket, így tudjátok milyen jó is most ez nekünk.
• Mennyi időtök volt gyakorolni a jobb oldalon való vezetést? Hogy megy?
Jómagamnak napi szinten van lehetőségem vezetni, szerencsére előtte is rengeteget vezettem így a rutnin megoldotta a "rosszoldalon" vezetés kezdeti nehézségeit, amire egyébként 1-2 hét alatt át lehet szokni. Nem kellet gyakorló órákat vennem a főnöktől, egyik nap megérdezte az egyik angol supervisor, hogy nem szeretnék-e hazavezetni, majd másnaptól már az "anyósülésen" vezettem. Dórinak nem kell vezetnie, 90%-ban a fiúk ülnek a kormány mögött.
• Átlagosan hány órát tudsz dolgozni egy héten? Minden rendben volt-e a fizetés pontos utalásával? Sikerül annyi pénzt megtakarítani, amennyit terveztél?
A heti óraszám változó, van hogy egy két nap 6-ig is elhúzódhat, de ma például csak 2 dolgoztunk. Amint már leírtam, a 800 Ł eddig mindig megvolt. A fizetés pontosan érkezik mind időben és mind számszerűleg, a bankszámla nyitáshoz a cég minden szükséges segítséget megadott, nekünk csak meg kellett jelenni az általuk leegyeztetett időpontban. Megtakarítás a tervezettek szerint alakul. Ha nem költekezik az ember minden bolondságra - pedig lehet költeni itt rendesen - akkor a fizetés fele félretehető és még élt is az ember
• Elégedett vagy-e a szállással illetve a felszereltségével?
A szállás felszereltsége elfogadtható, minden alapvetően szükséges dologgal el van látva, személyes igények pedig könnyen beszerezhetőek. Persze az alkalmazkodóképességét senki ne felejtse otthon, mivel néha problémás az együttélés a kedves honfitásainkal.
• Mennyire vagy elégedett az Euwork munkájával? Sikerült-e teljes körűen tájékoztatnunk? 
Mint már feljebb is leírtam teljességel meg vagyunk elégedve a munkátokkal, nagyon szépen köszönjük. Meglepő, hogy sok rosszat lehet olvasni rólatok különböző fórumokon. Bátran ki merem jelenteni, hogy nem csalódtunk, minden az álltalatok leírt módon történt. De van egy pont, ahonnan már mindenki a mega szerencséjének a kovácsa... Talán az az egy dolog amit módosítanék az általatok elmondottakon, hogy a kezdőtőke repjegy és kb 200Ł/fő induló. Kevesebből is ki lehet hozni, de a biztonsági tartalék nem árt, nekünk is volt.
• Mik a terveid a továbbiakra? Letöltöd az 1 éves szerződésed? Maradsz Angliában a jövőben is?
Az egy évet mindenképp szándékunkban áll kitölteni. Hazamenni? Ugyan... Még csak most kezdődik!

Üdvözlettel: András és Dóra

u.i.: Ha gondoljátok a blogotokra is felmehet.