Szia!

Akkor mindjárt kezdeném is a közepével/végével a dolgoknak, szeretném megköszönni neked is és az Euworknek is hogy segítettetek itt munkát találni, egyengettétek az utamat, illetve utunkat egészen a megérkezésig. Valamint azért is köszönet, hogy minden úgy van (volt) ahogy ígértétek, rendben találtuk a dolgokat amikor megérkeztünk. Nem ígértetek nagyot, de azt betartottátok. Még egyszer köszönet mindenért, annyival mindenképpen szeretném meghálálni hogy terjesztem a jó híreteket!

Most pedig írnék egy keveset az eddigi történésekről, valamint az itteni állapotokról, mondjuk úgy egy nagyobbacska dióhéjban. Augusztus végén estem túl az interjúkon Pesten (szerencsére sikeresen), ami annyit jelentett hogy szeptember 4-én volt jelenésem harmadmagammal - ugyanis hárman jöttünk egy helyre magyarok - Bridgwaterben, ahol terv szerint az Argos raktárában helyeznek majd el engem kommissiózási munkára. 4-én délutánra érkeztünk meg ide Bridgwaterbe, aznap birtokba vettük (ideiglenes) otthonunkat, ahol egy lengyellel, egy orosszal és egy lett hölggyel lakunk együtt (utóbbi néhány napja elköltözött, csak a teljesség kedvéért). Itt jegyezném meg, hogy a lakással minden teljesen rendben van, ha azt leszámítjuk hogy jelenleg még hárman lakunk egy szobában. Egyetlen apróság volt, a konyhában a mennyezet gondolta úgy hogy megnézi mi van alatta, de úgy 2 héten belül javították a hibát. Lakótársainkról annyit, hogy a 3 ember amennyire csak lehet, különbözik egymástól. Az orosznak be nem áll a szája egész nap, a lengyel annyit beszél mind Chaplin halála után (vagy előtte a filmjeiben), a lett hölgy pedig pont a kettő között félúton van (volt).

Most pedig röviden a munkáról, munkahelyről. Az Argos raktárban lettünk elhelyezve, méghozzá egy egész nagy régiós központjában, ún. "distribution centre"-ben ami egy nagy elosztó raktárat jelent. Munkánk annyiból áll, hogy műszak elején bejelentkezünk egy számítógépes rendszerbe, ahonnan egy headseten kapjuk a géptől az utasításokat hogy mit és honnan kell összeszedni az adott megrendeléshez. Ha egyel végeztünk, megyünk a következőért amíg le nem telik a munkaidő.
A munka maga nem túl cizellált, mint az az eddigiekből is kitűnik, azonban odáig egyáltalán eljutni hogy dolgozhassunk, nem volt annyira egyszerű. Pár hétig tréningen voltunk, ebből a pár hétből igazán az első volt vízválasztó, amikor is különböző témákban, úgymint munkavédelem, balesetvédelem, helyes emelési technikák (nem vicc!) oktattak minket a végén pedig tesztet kellett írni. Hogy ez nem csak formaság volt azt mi sem bizonyítja jobban, mint az hogy egy velünk egy csoportban lévő, burnham-i angol jelentkező az utolsó teszten "elcsúszott", így mehetett máshová szerencsét próbálni. Mi átmentünk, ennek pedig örülünk is.

Végezetül a legpiszkosabbról, vagyis az anyagiakról pár mondat. Mivel igen messze vagyunk Londontól, sőt általában véve bármilyen nagyobb várostól (Bristol van a legközelebb, kb 55 km-re), az árak eléggé barátságosak. Ha azt írom, hogy ugyanannyiból ki lehet jönni mint otthon, akkor egyáltalán nem túlzok vagy ferdítek. A szállásunkhoz a Morrisons nevű nagy üzlet van a legközelebb, oda járunk a leggyakrabban vásárolni. Néhány ár, csak úgy érdekességképpen:
Banán 1 kg 68 penny
15 db tojás 1,8 font
sajt 1 kg 5-5,5 font
kenyér 1 kg 40 penny-től
Azaz általában semmi sem drágább, legalábbis nem sokkal mint otthon. És még nem is említettem a Morrisons-os saját termékeket, amik általában piszok olcsók, és ehhez képest jók. Néhány példa:
borotvahab           26 penny
fogkrém                 25 penny
80 db-os teafilter   28 penny
...
Ami egyértelműen drágább itt, az a szállás de erre számítottunk is. Lényeg a lényeg, ha valaki itt megkeresi az 1000 fontot havonta, az már szépen félre is tud tenni. Nekünk még nem sikerült, de rajta vagyunk az ügyön!

Üdvözlettel: Csabi