Szia Erika!

Az én szerződésem a tréningre 5-éig szólt,aztán meghosszabították,s végül 10-én jöhettem haza.A többieknek 18-áig tartott. Nem nagyon értettem,de mindegy! Amikor eljöttem azt ígérte Christian,hogy majd kapom a szerződésem e-mailben,amit meg is kaptam! :) Március 21-én kell a Rhapsody-n lennem Mainz-ban.

A szállás ugye a hajón volt,2 hajó(Adagio és Aria) állt egymás mellett,át lehetett járni egyikről a másikra.3 fős kabinok voltak,de most csak max 2-en laktak együtt,így egész kényelmes volt (3 főnek azért már nem lehet olyan nagyon tuti,de ha úgy alakul,hát meg kell majd szokni! :) ).

Úgy tudom netet biztosítanak majd a szezon során,csak meglehetősen korlátoltat,de levelezésre elég.Maga a suli nem volt rossz,amikor Christian (a nagyfőnök) elment interjúkra (azt hiszem Bulgáriába + Romániába) akkor kicsit nyugisabb volt a szitu.Azt már említettem azt hiszem,hogy jópár embert elküldött.Valakit azért,mert hogy túl idős voltm egy román szakácsnak azt mondta,hogy nem tudnak neki pozíciójában állást adni. Ő főszakácsnak jött oda,de nem igazán volt ott a topon szerintük,s mehetett is.

Christian szokott néha turkálni a kukában :) ,hogy miket dobtunk ki,hogy szokjuk meg azt,hogy ne legyen pazarlás. Egyszer talált 2 db pritamin paprika véget a csumájával,s úgy volt az kidobva,hogy egy csomó hasznos rész még volt rajta.Megkérdezte ki volt az,aki kidobta.Nem jött válasz.Ezen úgy bebolondult,hogy már haza akart zavarni mindenkit,aki akkor ott dolgozott azon a részen.Aztán nagy nehezen meglett a "tettes",aki amúgy később érkezett,1-2 napja volt velünk.Bevallotta,hogy ő volt az,aki a pirosat kidobta.De volt 1 sárga is.Csakhogy az is ugyanúgy volt vágva-valószínű volt,hogy ugyan az dobta ki,mint a másikat--mondanom se kell,a csávó mehetett haza.

Szóval elég szigorú ez a Christian.Amúgy meg rendes is volt,amíg ott voltam két alkalommal is vett sört a 'saját pénzén' (ezt azért kiemelte párszor),s afféle bulit szervezett számunkra.Kollégákkal jól kilehetett jönni,akit én nem kedveltem a természete miatt,azt ki is rúgta.Tehát emberileg is figyelte az embereket,nem csak szakmailag.

Összességében jó volt az egész,örülök hogy bizalmat szavaztak nekem.Remélem jó lesz a meló,bár az tuti,hogy főleg az eleje elég húzós lesz. Ja,amúgy a Christian azt mondta,hogy idén kb 70%-ban új emberekkel indul neki a cég a szezonnak,ami tényleg fokozza a nehézségeket. Nem tudom mi lehetett a gond,de ez valamit jelez,hogy ilyen sokan nem térnek vissza ehhez a céghez (vagy csak már jó sokat kerestek itt,s valami könnyebb meló után néznek :) ) Szóval majd meglátjuk mi hogyan lesz! :) Még majdnem van 1 hónapom itthon,de valahogy az az érzésem,hogy sokkal gyorsabban el fog repülni,mint ahogy majd a hajón fog telni az idő :) Majd írok a hajóról is hogy mi a szitu,csak írj rám,különben el fogom felejteni! :) Legjobbakat!Balázs